Правилен избор на акумулатор и батерия: 3-стъпки

Автомобилните акумулатори са електрически у-ва за съхранение на енергия, и превръщат енергията от съдединения в електрическа. Важните стъпки на това как върши работа принципно не са се изменили доста за седемдесет години. Акумулаторните батерии в автомобила имат кисело и ловно количество; киселина, дори електролит, които отреагира с оловните плочи намиращи се в батерията, за да произвежда ел. енергия.

Не е тайна, че по-големият мотор разполага със остра нужда от повече ток, затова акумулатора ви трябва да е с размер точно за мотора. Има различна големина акумулатори за мотор, може да ги разгледате в сайта на DandBproАвтомобилите притежават много по-голямо електрическо товарене от значителен брой лаптопи, модули и принадлежности и ще имат нужда от батерия с много сила, за да работят тези с-ми правилно. Ако сте сложили акумулатор за кола, и той е твърде мъничък, да отговори на почти всички нужди за мощ на автомобила, това може да допринесе до неприятности в въпросният автомобил.

Химикалът на батерията за автомобила, е изготвен от сяра и вода. Щом акумулаторната батерия се разрежда, положителните и отрицателно оловни плочи стават сулфат от олово, а химикалът загубва голяма част от киселината си, превръщайки се предимно във вода. Когато се зарежда, отрицателно заредената плоча има състав от Pb и диоксид, и химикалът връща своята киселинност Бъдете много внимателни при дейност с транспортни акумулатори, понеже оловната киселина, както и абсолютно всички частици, намиращи се върху стените на батерията, са корозивни. Почти винаги носете защита на вашите очи и ръцете, когато работите с батерии.
Cranking усилване е мярка на стартовата мощ на батерията. Изберете акумулатори, които отговарят на строгите изисквание на автомобила, като се консултирате със собственика на търговския обект или прегледайте в книжката на колата.
Ако вие живеете в по-студен климат, е много важно какъв акумулатор притежавате. В температури значително под замръзване много електрически батерии реално могат да доставят единствено към педесет процента от своята пълна мощ, тъй като химическият прогрес в клетките на батерията всъщност се бави и компрометира.
Автомобилните батерии без добра поддръжка са деведесет % от световния пазар днес, в сравнение със много старите електрически батерии, които се нуждаят от наблюдение и от време на време добавяне на дестилирана вода.
Терминалите на акумулаторите са локализирани встрани на акумулатора или пък най-отгоре. Поддържайте ги чисти и с липса на силна корозия за най-добри показатели, като използвате спирт за акумулаторни клеми и четка за почистване на клемите .
Допълнителни напътствия за авто ел. батерия
Акумулаторната батерия на вашия лек автомобил е препоръчително да разполага с гаранция, ако имате проблеми с акумулатора; Прегледайте това, преди да закупите чисто нова батерия от търговец, друг от вашия собствен магазин.
В случай, че вече е изтекла застраховката на този моторен акумулатор, тогава проверете големината преди да вземете нов.
Поставянето на използвани автомобилни батерии може да стане много опасно. Купувайте нови електрически батерии, щом е възможно.
Ако случайно акумулатора ви започва да изхъбява, почнете незабавно да търсите смяна. Налице е по-много голяма вероятност да намерите добър акумолатор, в случай, че закупите малко преди да спре да върши работа.
Новата лека кола обикновено се нуждае от подмяна на батерията след 3 до Четири год..
Автомобилните батерии не се нуждаят от добра поддръжка. Хубаво е редовно да проверявате акумулатора си, за да я държите в добра форма. Поддържайте автомобилните клеми, кабелите и конекторите много чисти и без силна корозия. Използвайте телена четка и комбинация от сода за хляб, за да изчистите всички покрити частици и елементи по автомобилните клеми на акумулатора.
Често преглеждайте връзките на батерията. Уверете се, че ел. кабелите и акумулатора са правилно свързани.