Разлики между хартията за лазерен принтер и мастилено-струйната хартия

Знаете ли, че има разлика между хартията за лазерен принтер, копирна хартия и мастилено-струйната хартия? Ако използвате грешна хартия, няма да получите очакваното качество на разпечатката в конкретното принтерно устройство.

копирна хартия

Трудно е да се разпознае разликата между мастиленоструйната и лазерната хартия по отношение на нейното качество, цена и всичко.
Изборът на хартия за разпечатки се основава на два основни фактора, включително:

Какво ще отпечатате като снимки, текстове или комбинацията от двете?


Каква печатна машина използвате, като малък настолен мастиленоструен принтер или лазерен копирен принтер?

Въз основа на тези фактори изборът на хартия трябва да бъде уникален и подходящ за различните цели.

Разлика между копирна хартия и хартията за лазерно копиране

Хартия за принтер, както и копирна хартия , така и хартията за лазерно копиране се различават по много различни начини.
Въпреки че всички най-качествени лазерни и копирни хартии са проектирани така, че да преминават през вашата принтерна машина от всякакъв тип, лазерната хартия е специално проектирана за оптимални визуализации.

Много потребители се съмняват дали хартията за копиране е същата като хартията за принтер? Има малко по-различни тегло, размер и всички други фактори. Следват някои от факторите, по които можете да различавате различните хартии за принтери, включително:

Тегло – Ако имате предвид теглото на лазерната хартия , то е около 24 lb до 28 lb. Редовното тегло на хартията за копиране е само 20 lb. И двете хартии за печат са облигационни хартии и тяхното тегло всъщност се определя от една група 17 ”на 22” листа.

Довършителни работи – Както обикновената хартия за копиране, така и лазерната хартия имат чист и гладък завършек, за да позволят правилното свързване на лазера и тонера за копиране. В сравнение с хартиите за копиране, лазерните хартии обикновено имат по-гладко покритие, за да запазят висококачествения вид. На хартия мастиленоструен в лазерен принтер също е възможно да се използва, за да получите същото качество.

Някои други разлики между обикновената копирна хартия и лазерната хартия:

Яркост – Както теглото на хартията за копиране, така и яркостта са най-важните съображения. Когато забелязвате нивата на яркост на хартията, обикновено копирната хартия има около 80 до 85 по обикновената скала на яркост, докато лазерната хартия има около 90 до 100 в същия мащаб.
Непрозрачност – копирната хартия, направена от материала с по-висока плътност.

Ето защо неговата непрозрачност е по-малка и лазерната хартия съдържа по-висока непрозрачност. Тъй като лазерната хартия има по-висока непрозрачност, тя ще сведе до минимум показването от другата страна на отпечатаната хартия.

Дебелина – Това е и основният фактор, който трябва да се има предвид при избора на хартия за вашите нужди за печат. Лазерната хартия от конкретните стандартни категории 24 lb и 28 lb е малко по-дебела от стандартната хартия за копиране 20 lb. Ето защо супер тънката хартия за принтер е обикновената хартия за копиране.

Копирна хартия на достъпни цени, може да намерите на copycenter.bg