Теракот в чисто новата ни къща

bathroom tiles

Новият ни апартамент се нуждае от много неща, сред които без съмнение е и новата баня. А чисто новата баня сещо се нуждае от чисто нови плочки за баня. А тяхното монтиране определено е една от най-сложните задачи за новодошлите.
На практика планирането на банята, а следователно и на съответните плочки за баня е най-хубаво да стартира още малко преди изпълнението на канализационната система. Това дава възможност скорошното обзавеждане за баня да се съобразява с желанието на собствениците, а не обратното. Доброто поставяне на водопроводните тръби малко по-късно реално ще спомогне поставянето на плочки за баня.

Освен конкретните си нужди абсолютно всеки собственик естествено се съобрази с естетическия си вкус и с предпочитанията си за това как точно да бъде изградено всяка стая. Споменатото важи главно при големия избор на плочки за баня. Най-общо мнението е, че вертикално монтираните плочки за баня често правят помещението по-високо, а хоризонтално монтираните – по-ниска.

По подобен начин е и въпросът с цветовете и десените. С общо мнение светлите плочки за баня ще накарат хората да виждат банята като по-просторна, и може би по-приятна. Независимо дали се съобразява с въпросният съвет, всеки собственик така или иначе ще се изправи срещу огромен набор от най-разнообразни шарки, багри и модели фаянс за баня. Точно тук няма лош или добър избор.

В самото редене на вече надлежно избраните фаянсови плочки за баня има множество принципи или главно най-общи насоки, които е хубаво да се спазват от всички, който би искал да притежава хубава и мулти-функционална баня. Важно е как точно ще се подготвят тавана и стените, точно коя смес да се забърка за залепването на самите плочки за баня, също и как коректно да се поставят фугите. За всичко това е хубаво да се намери информация от първа ръка или направо помощта на професионалист, тези специалисти са за това, за да ни спомагат в важния избор.

Разберете още: плочки за кухня