Кухнята – пространство за готвене и чудесна комуникация

kitchen

Също като всичко друго, така и кухнята е подвластна на широк напредък през последните години. Някога положените в най-затънтения край на строежа кухни са сменени от застроените на преден план нови стаи. Важният детайл при дизайнерите е нареждането на обиграни дизайни, обърнати към трапезарията или пък обединяване на готварското помещение с трапезария или всекидневна. В изготвянето на дизайн на кухненско помещение, има няколко подробности, и е необходимо да се осмислят, примерно островна ли ще бъде кухнята? Нов или по традиционен вид желаете? Какви точно домакински уреди ще закупите? Вида и силата на осветителните тела? 

– Кухненските плотове
Варовик, Гранит, Мрамор са някои от най-използваните естествени строителни материали за плотове за кухня, употребявани в наши дни. Ползването на керамични плочки определено е страшно популярно между дизайнерите, понеже те са приятни и се откриват в огромно цветово разнообразие. Термоплотовете с произведени от човека материи са прекрасен избор заради съотношението качество цена, като предоставят и така също притежанието на многообразна цветова палитра. Плота от дърво, от масивна дървесина, са определено хубави, но липсва здравина на вода и топлина и точно поради този проблем рядко се употребяват в готварските помещения. 

– Обзавеждането на кухня предлага тона за цвета на интериора
Шкафчетата в кухните са главни за определянето на общата цветова визия на интериора в кухнята. В случай, че сте направили избор за по-светъл интериор, спрете се на по-светло дърво – явор, дъб, бреза, кестен, бук. 

– Кухнята като приятна семейна стая
Без значение дали ще внасяте свежест в кухненското си помещение или пък закупувате нова в нов апартамент, на лице са някои преимущества като пример самия монтаж на остров да кажем, с които би трябвало да се съобразите. Ако случайно решите да съедините кухнята с хола, имате добра възможност да го изградите с бар-плот – едновременно стилен и удобен. Може би дори можете да нагласите печката за готвене точно като част от бар плота и по този начин по необходимото време за готвенето, можете спокойно да поговорите с близките си. 

– Групирайте си шкафовете начално
Изберете в началото кое шкафче и чекмедже какво точно ще има и точно колко кътче ще ви трябва изобщо в кухнята. Възможно е да започнете с конкретизирането размера на плота в кухнята. Ориентирайте се по кухнята, която сте употребявали до този момент, определете какво ви е нужно и кое точно е било прекалено. 

– Сложете домакинските аксесоари на тавана
Устройте мислено разпределение между отделните помещения без да правите стени. Модерна поставка за чаши, кухненски ширм или пък малко шкафче, поставени в горната част на стаята са чудесен начин за това. 

– Кухня – антре
Повечето специалисти съветват за ползването на кухничка тип антре или т.нар. V-образни кухненски помещения. Очарователна, в случай, че марширувате м/у котлона и мивката.

– Светлината под шкафовете
Осветяването често не му се отдава много внимание в подреждането на готварското помещение. Реалността обаче е, че даже с прекрасна светлина в кухнята, шкафчетата реално остават мрачни. С няколко хубаво разположени диодни или луминисцентни тела за осветление, цялата стая е в състояние да прилична на значително уютно и по-голямо. 

Посетете сайта ни: пергола