Какво точно са камините с водни ризи?

fireplace

Камини с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за ползване в сравнение с други отоплителни уреди с дървен материал. Принципно, те са по-лесни за поддръжка от другите на нефт, газ или пък електрическите печки. Печките с пелети работят с дървесни пелети, представляващи сгъстен материал от дърва, подобен на заешката храна. Ако случайно разполагате с вкъщи камина, то спокойно можете да обмислите възможността за вземане на допълнителна водна риза за камина, с която да минете към по-икономичния и екологично предпочитан вариант за греене с материал от дървесина. 

Една класическа камина на пелети е снабдена със специален механизъм, които пресмята какво количество пелети е нужно да са изгорени, спрямо кубатурата на помещението, което се отоплява. Повечето модели камини с пелети с водна риза притежават поне 2 функции за настройване на топлината. Плюс това притежават специална система за вентилация, разсейваща образувания затоплен въздух. Камините с пелети с водна риза са изключително икономични и не мърсят със сажди и прахови отлагания помещението, в което са инсталирани. В зависимост от модела пелетна камина, която желаете, те могат да натрупат м/у 10.000 и 60.000 BTU/час (british thermal unit). 

Камината на пелети с водна риза гори пелетите изключително ефективно и по време на действието на горене се появява съвсем малко по обем дим, ето защо не е нужно да завързвате камината към куминната система. Изгорелите газове минават в мъничка тръбичка в стената на открито. Пелетните камини са снабдени със специфична тръбичка Клас L, направена от неръждаема стомана от вътрешна страна, а отвън е подсилена с алуминий или цинк. Пелетните камини могат да са свързани към коминната система, но с по-малък размер от стандартния тръба, изработена от неръждаема стомана. 

Пелетните камини на водна риза се зареждат значително рядко в сравнение с другите уреди за отопление, отопляващи с дърва. Пълненето с пелети варира от веднъж на денонощие до два пъти седмично в зависимост от модела камина на пелети и вашите отоплителни нужди. За да заредите с пелети камината, ще трябва просто да ги поставите в бункера на печката, а той нормално е с обем от 15 и 58 килограма пелети. Самата камина притежава специално устройство, кръстено свредел, с което се прехвърлят пелетите от бункера към капсулата в печката. 

Крайните цени на пелетни камини с водна риза варират между 700 до 3000лв. Вложението в камина с пелети ще ви помага много години. Камините за вграждане с водна риза спестяват място и пораждат възприятие за комфорт на къщата. 

Продължете тук: юпс за камина